Vaříme

Vaříme

Sůl nás v dochucovacích směsích celkem děsí. Je to pochopitelné, protože většina průmyslových ochucovadel je zpracována tak, že se zelenina prosolí ještě v čerstvé verzi a teprve pak se dehydruje. O látkách protispékacích, barvivech a zvýrazňovačích chutí ani nemluvě. Obsah soli je od 15 do 30 % a po usušení se její procentuální zastoupení zvýší na...

Česká cibule, známá svou vynikající chutí a aroma, získává stále větší popularitu nejen v kuchyni, ale také v oblasti zemědělství, konkrétně v krmných směsích pro drůbež. Tento přístup se ukazuje jako inovativní a vhodný pro farmáře, kteří chtějí zajistit kvalitní krmivo a tím také i kvalitní produkt pro své zákazníky. Výhody použití cibule v...

Blíží se doba zvěřinových hodů a my vám dnes ukážeme, že ochutnají všichni. Srnčí žebra naložená 24 hodin v mixu od nás, vám zavoní ve vašich kuchyních. A kdyby přece jen ne, vyzkoušejte s hovězím, vhodným k pečení.

Chutney, česky čatní je příloha, která si vás získá. Věřte, že s tímto, původně indickým pokrmem, zabodujete a s námi vám to nebude zas tak moc trvat.

Nejsem vyloženě gulášový typ, ale buřtguláš můžu i po studenu. A ten s naší paprikou, bude lahodit nejen chuti a vůni, ale i zraku. Což vidíte i na fotografii.

Bylinkové máslo, kterému doma říkáme máslíčko jsme poprvé ochutnali jako předkrm v Itálii, kam rádi jezdíme a kde čerpáme inspiraci k rychlému, ale chutnému a zdravému vaření. Směs můžete použít nejen na zmíněný recept, ale také do nádivek, pomazánek nebo do polévky.