Jak je to se solí v našich směsích?
Sůl nás v dochucovacích směsích celkem děsí. Je to pochopitelné, protože většina průmyslových ochucovadel je zpracována tak, že se zelenina prosolí ještě v čerstvé verzi a teprve pak se dehydruje. O látkách protispékacích, barvivech a zvýrazňovačích chutí ani nemluvě. Obsah soli je od 15 do 30 % a po usušení se její procentuální zastoupení zvýší na 50 - 75 % soli v samotné směsi. A to už je opravdu hodně.
Naše směsi obsahují sůl volnou. A když uvádíme, že je jí 20 % na 100 gramů, tak to znamená, že jsme ji namíchali skutečně tolik. Proto není žádná z našich směsí protivně slaná. Využíváme hrubou sůl z Peru a to buď jemně růžovou nebo zauzenou, kterou sem tam pomeleme. Její chu´t je jemná, vyvážená.
Houbové směsi neobsahují sůl vůbec a Sušenina je také čistě mletá zelenina.

Nezapomeňte naše zeleninové děti pořádně protřepat a zamíchat!
Anna - sušená zeleninová směs - varianta se hrubozrnnou růžovou solí
Barbora - grilovací směs hruborznná růžová sůl - růžová hruborznná sůl
Rozina - zeleninová směs s hlívou ústřičnou - růžová hruborznná sůl
Apolena - směs s peruánskou solí a kampotským pepřem - varianta se zauzenou hruborznnou solí
Wenzel - exotická směs na ryby a zeleninu - mletá růžová sůl
Franz - steaková sušená směs - mletá růžová sůl
Bylinkové máslo - varianta se solí s jenmě namletou růžovou
Paprika mletá (sladká - ostrá - gulášová) - gulášová verze obsahuje malé množství růžové soli
Šimon - BBQ sušená směs - mletá zauzená sůl